Actueel

Op deze pagina vindt u alle nieuwe ontwikkelingen die in de praktijk plaatsvinden. Zo leest u wat de stand van zaken is van afgeronde en lopende studies, en van bijvoorbeeld bijzonderheden van collega's.

Pagina 1 van 7  > >>

19 juli 2018

In de zomer zullen er een aantal wijzigingen plaatsvinden in de samenstelling van ons team.

 

3 juli 2018

In de periode van 14 juli tot en met 6 augustus is Trudy niet aanwezig in de praktijk. Hierdoor zijn wij op andere tijden bereikbaar dan wat u van ons gewend bent.

5 juni 2018

Vanaf 1 januari 2019 eerste 20 behandelingen COPD uit basisverzekering vergoed

Juni 2016: Vanaf heden is het mogelijk om uw conditie te testen middels de FysioFitheidScan. Emma begeleidt u hierbij graag om tot een gedegen advies te komen!

Juni 2016: Emma heeft de cursus afgerond voor het afnemen van de "Fysiofitheidscan". Door middel van deze scan kun je binnen een uur een goed advies krijgen over hoe je conditie gesteld is, en hoe je trainingsdoelen kunt stellen voor sporten.

Historie

Augustus 2015: Vanaf eind augustus zal Jorinda op maandagmiddag werkzaam zijn als manueel therapeut aan de Amphoraweg.

Augustus 2015: Jody Kienhuis heeft ons team versterkt als Master Manueel Therapeut.

Juli 2015: 21 juli 2015 is collega, maat Albert Guda plotseling komen te overlijden. Een enorme shock voor ons als collega zijnde, maar ook voor zijn patientenpopulatie. Om toch de zorg van zijn behandelingen voort te zetten, zullen deze zo veel mogelkjk door ons als team worden opgevangen.

Januari 2015: Sinds begin van dit jaar is ons team versterkt met de komst van manueeltherapeute Jorinda Rietmulder. Zij werkt op vrijdagmiddag en maandagavond aan de Boisotkade.

November 2014: 4 oktober is Niels afgestudeerd als Master Manueel Therapeut aan de SOMT, Amersfoort.

Juli 2014: De verbouwing/ renovatie van de praktijkruimte aan de Boisotkade is afgerond. De achterkamer heeft een mooie nieuwe vloer gekregen!

Mei 2014: In mei worden er aan de Boisotkade ingrijpende herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Hierdoor zal de praktijk aan de Boisotkade in de periode 05-05 tot en met 09-05 gesloten zijn voor behandelingen. De behandelingen zullen volgens afspraak doorgaan aan de Amphoraweg 7-B.

Per juni 2014 zal Rosalie haar functie als fysiotherapeute beeindigen. Josette en Ilena zullen de behandelingen overnemen.

December 2013: Vanaf januari 2014 gaan we samenwerken met Marcel de Bruin, sportmasseur. Hij zal zijn praktijk aan de Amphoraweg opzetten. U kunt nu al een afspraak maken via 06-14689023.

Augustus 2013: Per eind augustus heeft Patricia haar functie als (verbijzonderd) fysiotherapeute bij ons beeindigd. Ze heeft een nieuwe uitdagende plek gevonden waar ze haar werkzaamheden gaat hervatten.

Juli 2013Wist u dat u gratis kunt parkeren bij onze locatie aan de Amphoraweg? Voor de praktijk zijn een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor bezoekers van de Praktijk Boisotkade en voor Footfixx.

Juni/juli 2013: Sinds kort heeft Rosalie onze praktijk versterkt met haar vaardigheden en kennis. Zij zal werkzaam zijn op maandag en vrijdag. Een van haar specialisaties ligt op het vlak van de cardiorevalidatie. Voor een afspraak met Rosalie kunt u bellen met de receptie van de praktijk.

April 2013: Vanaf april zal Lia Hoogenboom bij ons aan de Boisotkade haar praktijkwerkzaamheden komen uitvoeren. Zij is psychologe en heeft o.a. veel affiniteit bij het begeleiden van patienten met kaakklachten. Zij is samen met Niels Kooijman aangesloten bij het netwerk BUCCA in Leiden e.o. 

September/ oktober: Alle ontwikkelingen rond de Amphoraweg zijn in volle gang. Er wordt hard gewerkt aan de praktijkruimte, zodat hier op 19 oktober de fitnessapparaten van TechnoGym kunnen worden geleverd.

Met trots zullen wij dan de Kinesis One, een zeer vooruitstrevend apparaat voor het trainen van o.a. rugblessures en de Core Stability. Een goed revalidatieprogramma, in combinatie met individuele behandelingen, zullen veel klachten constructief aangepakt worden. Ook de onderzoeksmiddelen echografie en EMG-onderzoek, zullen hierbij kunnen worden toegepast binnen de muren van de Praktijk Boisotkade.

Juli 2012: Bij een nieuwe locatie, hoort een nieuwe naam. Weet u een leuke, goede, pakkende, en inspirende naam voor het nieuwe traininscentrum aan de Amphoraweg, laat het weten! Wie weet zal uw verzonden naam met trots worden gedragen door de nieuwe locatie!! Ideeen en suggesties kunt u mailen naar: praktijk@fysioboisot.nl.

Juli 2012: Er vinden veel ontwikkelingen plaats voor de nieuwe locatie van de Praktijk Boisotkade. We zijn ons druk aan het orienteren op goede, degelijke fitnessapparatuur en aan het opzetten van verschillende trainingsprogramma's. Ook zijn er een hoop ontwikkelingen gaande over de nieuwe inrichting van de trainingsruimte, en hoe de nieuwe behandelkamer eruit komt te zien.

01 juni 2012: Sinds het begin van deze maand, heeft Matthijs van Kamp het contract getekend om een dag in de week aan de Boisotkade zijn werkzaamheden te starten als Master Manueel Therapeut. Spoedig zal er meer info over hem volgen. En natuurlijk volgt ook zijn foto spoedig.

Juni 2012: De Praktijk Boisotkade en Footfixx hebben een samenwerkingsverband getekend, waardoor wij als Praktijk Boisotkade onze activiteiten verder gaan uitbreiden in samenwerking met Angelique van der Hoogt aan de Amphoraweg.

Juni 2012: Per september 2012 zullen wij een nieuwe locatie openen aan de Amphoraweg in Leiden. Hier kunt u gebruik gaan maken van fysio- en manueeltherapeutische begeleiding tijdens uw revalidatie. Dit wordt georganiseerd voor individuele revalidatie en in groepsverband. Ook zal er de mogelijkheid worden aangeboden om hier tegen een geringe vergoeding zelfstandig te gaan sporten.

Juni 2012: Momenteel zijn wij als praktijk druk bezig met het organiseren van nieuwe behandelmethodes met behulp van trainingsapparatuur. Hiervoor zal de praktijk moeten uitbreiden in oppervlakte, wat helaas niet mogelijk is aan de Boisotkade. Hiervoor hebben we een hele mooie ruimte gevonden aan de Amphoraweg. Elders op onze site kunt u meer informatie vinden over deze ontwikkelingen.

April 2012: Sinds kort werken wij samen met de Fysio Prestatie Monitor. Met deze samenwerking, willen wij trachten de kwaliteit van de praktijk nog verder te verbeteren. Om tot een beter resultaat te komen, zal aan het eind van een behandeltraject een enquete per mail worden verzonden. De enquete, de CQ-index, wordt door een onafhankelijk bureau geanalyseerd en de behandeld therapeut zal getoetst worden naar landelijke normen. Het invullen van deze lijst duurt ong. 15 min.

23-04-2012: Albert is weer langzaam aan het hervatten van zijn werkzaamheden. Gezien zijn herstel, zal hij beginnen met een aantal uur per dag te werken. Het is dus weer mogelijk om met hem een afspraak te plannen.

18-04-2012: Albert en Ilena hebben beide vandaag het examen gehaald voor echografie. Binnenkort zal er online meer informatie volgen over wat dit mogelijk voor u kan beteken. Indien u een echo wilt laten maken, kunt u een afspraak maken met Albert of Ilena. Dit kan telefonisch of per mail.

12/13-04-2012: Niels heeft de opleiding voor 'Kiss-therapie' gevolgd van het EWMM. KISS-therapie is de behandeling van zuigelingen met functiestoornis in de nek-regio. Voor meer informatie kunt u kijken op deze website.

Maart 2012: Patricia heeft haar opleiding tot 'Oedeemtherapeut ad modum Vodder' met succes afgerond. Voor behandelingen oedeemtherapie, kan het zijn dat uw verzekeraar een verwijzing van een arts vraagt. Voor vragen hierover, raden wij u aan om eerst contact op te nemen met uw verzekering.

September 2011: Niels is begonnen met de verkorte opleiding 'Master Manuele Therapie' aan het SOMT in Amersfoort. Dit is een 2 jarige studie, als verdieping op het vak manuele therapie.