De behandeling

Eerste consult

Op werkdagen kunt ons bereiken tussen 07.30 – 18.00 uur.
U kunt ons bellen: 071-5125765, of persoonlijk een afspraak aan de balie komen maken.
U kunt zich digitaal hier inschrijven voor een afspraak bij Praktijk Boisotkade. U wordt dan zo spoedig mogelijk benaderd door een van onze secretaresses.

  • Wij houden rekening met uw voorkeurstijden.
  • Wij streven ernaar om uw eerste afspraak binnen twee dagen met u te plannen.
  • Een behandeling duurt gemiddeld 25 minuten.

Wat heeft u nodig bij uw eerste afspraak:

  • (eventueel) een verwijsbrief van een arts
  • uw verzekeringspasje met daarop uw inschrijfnummer en het BSN-nummer,
  • wij adviseren u om uw eigen handdoek of badlaken mee te nemen.
  • informatie over uw verzekering voor fysiotherapie (zorg dat u weet hoeveel behandelingen u per jaar vergoed krijgt)
  • een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort, ID-kaart, vreemdelingendocument)

Hoe ziet de eerste behandeling eruit?

De eerste behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Tijdens deze behandeling zal eerst uw klachtenbeeld worden geinventariseerd aan de hand van een vraaggesprek. Aan de hand van dit gesprek wordt besproken of uw behandelaar iets voor u kan betekenen, en zal er een voorstel worden gedaan hoe het verdere behandelverloop eruit komt te zien. Er zal kort worden aangegeven waar de behandelaar zich tijdens het lichamelijke onderzoek zal gaan richten, waarna het lichamelijke onderzoek zal plaatsvinden. Het kan zijn dat u hiervoor kleren moet uittrekken.

Aan de hand van de informatie die volgt uit het lichamelijke onderzoek en de informatie vanuit de anamnese, zal er een start worden gemaakt met de behandeling. Deze kan bestaan uit hands-on technieken (massage, manipulatie, mobilisaties, dry needling, etc), en/of uit oefeningen. Daarnaast zal er ook uitgelegd worden wat er aan de hand is en wat de prognose is van het herstel.

Dit consult duur dus ongeveer 45 minuten. Wij rekenen hiervoor 2 zittingen vanuit uw zorgverzekering, of het geldende particuliere tarief voor deze lange zitting.

De resterende tijd (ong. 15 min.) zal worden besteed om uw dossier op orde te krijgen, en uw huisarts per mail (beschermd) te informeren over uw komst.

Afspraak afzeggen

U kunt tot 24 uur voor de behandeling de afspraak kostenloos veranderen of afzeggen. Buiten kantooruren kunt u bij verhindering het antwoordapparaat inspreken, of een mail sturen naar: Praktijk@fysioboisot.nl.
Indien u een afspraak te laat afzegt (korter dan 24 uur van te voren), zijn wij genoodzaakt de behandelingen bij u in rekening te brengen. Meer hierover kunt u nalezen bij onze algemene voorwaarden.

Inschrijven bij de fysiotherapeut
Hoe wordt u fysiotherapeut in Leiden beoordeeld?

Inschrijven

Nieuw bij onze prakijk?

Specialisaties

Wat kunnen wij allemaal?

Locaties

Waar kunt u terecht?

Contact

Vragen of afspraak maken?