De Praktijk

De Praktijk Boisotkade is een praktijk die al bijna 45 jaar zijn fysiotherapeutische zorgen biedt in Leiden en omgeving. Rond 1970 is de praktijk begonnen aan de Kaiserstraat, onder leiding van Jen Bouman. Zij was destijds de oprichtster van de praktijk en werkte samen met verschillende dames. Zij boden allerlei fysiotherapeutische diensten, zowel in de praktijk als bij de patient thuis. Uiteindelijk is het team versterkt met de eerste mannelijke mederwerker, en dat was Albert Guda. Hij was destijds aangenomen om de specialisatie manuele therapie aan de competenties van de praktijk toe te voegen. Na verloop van tijd is de samenstelling van de praktijk gewijzigd naar een maatschapsconstructie, waarbij ieder verantwoordelijk was voor zijn/ haar werkzaamheden.

In 1991 is de praktijk verhuisd naar de Boisotkade. De samenstelling van de praktijk was weer gewijzigd. Ook is de praktijk uitgebreid met een extra locatie. Sinds 2014 hebben we de beschikking over een degelijke oefenzaal en een extra behandelkamer in het Medisch Trainingscentrum Amphoraweg (MTA), aan de Amphoraweg in de Mors.

In 2016 is de praktijk nog steeds gevestigd aan de Boisotkade. Ilena en Niels vormen nu de maatschap, en hebben verschillende collega’s in dienst. Als team wordt getracht om de fysiotherapeutische zorg zo goed mogelijk neer te zetten. Daarom zijn er nu naast de specialisatie manuele therapie, ook kinderfysiotherapie, orofaciale therapie, Mulligan, dry needling, echografie, en medische trainingstherapie toegevoegd. Deze kwaliteiten zullen zich blijven ontwikkelen en er zal naar gestreefd worden om dit verder uit te breiden naar andere specialisaties.

De Praktijk Boisotkade werkt nauw samen met andere disciplines. Zo werken we intern aan de Boisotkade samen met Oefentherapie Mensendieck Leiden Centrum, Haptonome Suzan Lucas, en psychologe Lia Hoogenboom. Bij het MTA werken we nauw samen met Podotherapie Footfixx van Angelique van der Hoogt.

Extern zijn er goede relaties met o.a. OsteoMedica, met Thomas Pfaff, en verschillende huisartsen en specialisten.

Door dit uitgebreide netwerk hebben we veel korte lijnen met andere zorgverleners, waardoor we snel kunnen schakelen wanneer niet het gewenste resultaat wordt bereikt met de fysiotherapeutische zorg.

Alle fysiotherapeuten zijn BIG-geregistreerd en aangesloten bij het kwaliteitsregister.

Inschrijven

Nieuw bij onze prakijk?

Specialisaties

Wat kunnen wij allemaal?

Locaties

Waar kunt u terecht?

Contact

Vragen of afspraak maken?