Oefentherapie Mensendieck

Enkele jaren geleden hebben de Praktijk Boisotkade en Praktijk voor Oefentherapie Mensendieck Leiden Centrum de samenwerking verbeterd, door met elkaar onder een dak te gaan werken. Het grote voordeel hiervan is, dat verwijzing, of extra advies op een snelle en korte manier kan worden ingewonnen.

Vanuit de visie van de (verbijzonderd) fysiotherapeut, kan het van grote meerwaarde zijn voor het herstel van de patient, om na een aantal sessies de patient door te verwijzen naar Mensendieck. De kracht van Mensendieck is dat door middel van advies en oefeningen op grond van het houdings- en bewegingsapparaat, het functieherstel getraind kan worden, vanuit de dagelijkse activiteiten. Door de oefeningen kan de patient bewust zijn houding of het bewegingsgedrag corrigeren, zonder dat deze de sportschool in hoeft. Het trainen zal dus zoveel mogelijk gericht zijn op de activiteiten vanuit het dagelijkse leven (denk aan zitten achter een computer, staan voor de klas, het tillen van zware voorwerpen, etc).

Voor meer informatie over Mensendieck, kunt u vinden op de website van Praktijk voor Oefentherapie Mensendieck Leiden Centrum of op de site van de vakvereniging.

Barbara Prud'homme van Reine

Barbara Prud'homme van Reine

Mensendieck therapeut

Pauline Suyl

Pauline Suyl

Mensendieck therapeut

Inschrijven

Nieuw bij onze prakijk?

Specialisaties

Wat kunnen wij allemaal?

Locaties

Waar kunt u terecht?

Contact

Vragen of afspraak maken?