Kinderfysiotherapie Leiden

Kinderfysiotherapie in Leiden nodig? 

Wij verzorgen kinderfysiotherapie op 2 locaties in Leiden: De Boisotkade en de Amphoraweg. 

Waarom speciale kinderfysiotherapie? 

Over het algemeen ontwikkelen kinderen ontwikkelen zich prima vanzelf en op hun eigen tempo. Vaak gaat dit goed en snel, maar soms duurt het wat langer en kan het wat hulp gebruiken. Of wellicht is het doel juist om een kind binnen bepaale beperkte mogelijkheden zo goed mogelijk te leren bewegen. Dit kan ook spelenderwijs met behulp van kinderfysiotherapie. Onze fysiotherapeuten zijn hierin gespecialiseerd. 

Hoe werken wij bij kinderfysiotherapie?

Tijdens de kennismaking zal er een beeld gevormd moeten worden van de situatie. Dit gebeurt met behulp van testen. Dit doet de kinderfysiotherapeut om een beeld te krijgen van de motoriek en de mogelijkheden en beperkingen van een kind. Ook kunnen de ouders/verzorgers en eventueel andere betrokkenen gevraagd worden om informatie te delen om tot een zo goed mogelijk plan van aanpak te komen.  Daarna bespreekt de kinderfysiotherapeut de uitkomsten en wordt er een behandelplan gemaakt. De behandeling richt zich op de motorische ontwikkelingsmogelijkheden van het kind met als doel dat het kind beter functioneert in zijn dagelijks leven.

Wanneer kiest u voor kinderfysiotherapie?

Ieder kind is anders en daarom kan het lastig zijn om te bepalen of uw kind ook kinderfysiotherapie nodig heeft. Juist omdat dit zo lastig is kan het geen kwaad om eens langs te gaan als u het niet zeker weet. Een onderzoek is niet belastend en wellicht heeft uw kind veel baat bij een behandeling van een kinderfysiotherapeut. 

Meer informatie over kinderfysiotherapie bij FysioBoisot in Leiden.

Voor kinder-fysiotherapie kun je terecht bij: 

Hoe wordt u fysiotherapeut in Leiden beoordeeld?

Inschrijven

Nieuw bij onze praktijk?

Specialisaties

Wat kunnen wij allemaal?

Locaties

Waar kunt u terecht?

Contact

Vragen of afspraak maken?